lördag 28 februari 2009

En härlig dag på en blåsig kust




Kom ut på fiskeplatsen vid halv ett tiden idag och konstaterade att vattnet stigit samt det var riktigt duktigt med vågor. Efter en händelselös första timme så kom första hugget på en röd/svart kutlingen. Dock var den inte större än 30 cm så vackert fick den simma vidare. Så fortsatte den andra timmens fiske med 6 st till av dessa småttingar. Men dagens sista hugg kändes mer stabilt och efter en god stunds drillning och parerande av vågorna så kom den iland och jag kunde konstatera att det var en riktigt fin havsöring om 70 cm samt en vikt av 3.8 kg som fick följa med hem. Har även lyckats filma lite av drillningen själv, dock inte det lättaste att göra det själv men det gick. Vädret för dagen var strålande sol och en NV vind om 8-12 m/s. vattentemperaturen var 3 grader på stället jag fiskade idag.

måndag 16 februari 2009

Knatte, Fnatte o Tjatte samt en blanking




Idag blev det en tur längs kusten igen. Började med att få Kalle Ankas söner ganska omgående, dvs små blankingar. Fortsatte vidare vadandes norr ut och och efter en snöby som drog förbi så kom hugget och upp for en knallblank öring som gjorde allt för att bli kvitt det vassa som fastnat i munnen. Lyckligtvis så satt kroken stabilt och den hamnade i håven och ska få bli middag idag. Det finns inge godare en pinfärsk fisk som tillagas med omsorg och goda kryddor. Vi har åter fått vinter snön ligger fin längs stränder och överallt annars oxå. Efter två timmars fiske så gjorde kölden sig påmind och jag la spöet på axeln och började vandra längs stranden mot bilen och passade på att ta lite vintriga bilder.
Väl hemkommen och har fått rensa fisken visades sig att den hade verkligen haft ett mateldorado nyligen. 37 nyfångades spigg hade den i magen samt lite märlor. ganska inponerande hur mycket dom kan stoppa i sig samt sen vara villiga att hugga på en plastbit med gräll färg och en vass krok i ena änden. Nya tag inom kort. Tight lines.

fredag 13 februari 2009

45 minuters fiske!!!



Dagens fiske blev 45 min långt. I tuffa förhållanden med snö och Nordan mellan 10-12 m/s så högg denna skönhet. Efter ca 30 min drillning så låg den i håven. Har inte varit med om tuffare fight i år. Tog säkert 40-50 lina i första rusningen. Fick in den efter mycket om och men. När den fick se mig tog den fart och snodde ca 30 m lina igen efter det så tog det en stund med tunga knyck och bredsida i sjön att få den i håven. Betet för dagen var en Kutlingen 27 gr i röd/svart.
Vädret idag var snöbyar och en N vind på 10-12 m/s samt temp i luften på 0 grader och vattnet höll 2 grader idag. Snön var som spikar i ansiktet om man vred upp det mot vinden försökte att hålla ansiktet i lä men det var svårt under drillningen. Nya tag om ett par dagar.