fredag 16 januari 2009

F1 Race av silver!




Gårdagens tur började norr om Visby. Väl på plats så såg vi att sjön ökat markant under bilfärden. Men trots det så klev vi ut i böljan. Ganska omgående klev det på en kämpande fisk som fick friheten åter för att komma i bättre kondition.

Efter en liten förflyttning så bröt racet ut. Under knappt 45 min så hade vi kontakt med 10 fiskar på en liten yta. det högg kors och tvärs vart betet landade. Det var toppkondition på fiskarna som kom med hem. Topp var 4 kg havsöring sen kom rengbåge på 1.3 kg samt en havsöring i samma kaliber men med fettfenan bortklippt och krökt ryggfena.

Maginnehållet på fiskarna var Gammarus pulex i fulla magar, trots det så ville dom bita i dragen som för dagen var klädda i färgen flouröd/svart.

Förhållande för gårdagen var bistra. Frisk nordan på 10-12 m/s och -1 i luften vilket ger köldeffekt på ca -7. Vattnet höll + 3 grader och vågorna rullade in friskt på oss men fiskarna höll oss varma.
Nya äventyr väntar förhoppningsvis till helgen.

3 kommentarer:

  1. Tjena!!riktigt fina fiskar,lite sugen blir man allt,men pimpelfisket kommer i första hand nu när isarna äntligen är fina,men vi ses på kusten längre fram.svinga lugnt/kneten

    SvaraRadera
  2. Härligt med lite race, och bonusfisk också, inte dåligt grattis.
    Ni verkar ha det förspänt på ön för tillfället :-)

    SvaraRadera
  3. Förspänt vet jag inte gäller ha lite timing och komma rätt för stunden och dagen. Stället var tomt innan fiskade av samma ställe 20 min innan och tog en pause för att tina upp.

    SvaraRadera